Novetats

A la caça de la dona, de James Ellroy

Publicat el

L’any 1958 James Ellroy té deu anys i, enmig d’una discussió, rep una violenta bofetada de la seva mare; ell la maleeix i li desitja que mori. Tres mesos després, Jean Hilliker mor estrangulada en un assassinat que no s’ha resolt encara. Torturat per la culpa, Ellroy ha passat la vida buscant algú com Ella, una dona a qui ell pogués estimar i protegir com no va poder fer amb la seva mare.

A la caça de la dona és la confessió d’un depredador, un tractat sobre la culpa i sobre el fet de sentir-se maleït. James Ellroy ens narra la seva infància trencada, els seus anys de delinqüent juvenil de poca volada, una estada a la presó, la seva avidesa sexual, els seus matrimonis fracassats... Unes memòries novel·lades tenyides per la seva obsessió per les dones —especialment les altes i pèl-roges com la seva mare—, amb el seu estil tallant i suggerent, característic, inimitable.

A la caça de la dona és el primer títol de James Ellroy que es publica en català. Sorprenentment cap dels exitosos títols d’aquest gegant de la novel·la negra s’havia traduït mai a la nostra llengua fins ara.

A la caça de la dona
James Ellroy
Angle Editorial
2011