Notícies

Biel Cussó, guanya el IV Premi Memorial Agustí Vehí

Publicat el

La novel·la Vladimir, de Biel Cussó, guanya el IV Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana de novel·la Negra

Vladimir. Així es diu la novel·la guanyadora del IV premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana que es lliurarà el proper divendres dia 20 a la nit en el marc del festival Tiana Negra. L’autor és Biel Cussó, que publicarà així la seva tercera obra, la primera incursió en el camp del gènere negre. Cussó s’ha imposat sobre els 16 participants amb una obra que el jurat, format per Àlex Martín, Albert Figueras i Sebastià Bennasar, ha valorat molt positivament per la barreja entre gèneres literaris (en aquest cas amb la ciència ficció); per l’excel·lència de la prosa i la fluïdesa de la llengua; i també per focalitzar-se en una figura diferent com és la d’un sicari molt singular.

Tot i així, el jurat ha volgut fer un advertiment: “no pel fet d’haver-hi morts una novel·la pot ser considerada negra, per això la el Biel destacava més per sobre de la resta, on es detecta una qualitat mitjana inferior a la de l’any passat”.

Vladimir es publicarà el proper mes de setembre coincidint amb la setmana del llibre en català a la col·lecció crims.cat de l’Editorial Alrevés.

Biel Cussó i Ventura (Barcelona, 12 de març de 1979) és dissenyador multimèdia i escriptor català. Ha publicat les novel·les Mindrä: Els missatgers del Guardià de l'Est (Edicions Croma, 2012); Mindrä: La Gran Batalla del Nord (Edicions Croma, 2013); i un relat a la antologia Els caus secrets (2013).