Notícies

II Concurs de Microrelats Negres de la Bòbila

Publicat el

El Centre Cultural la Bòbila i la Biblioteca La Bòbila, amb la col·aboració de l’editorial RBA, engega de nou el concurs de microrelats i micro-videorelats negres amb l’intenció de fomentar la creació de ficcions criminals i l’ús de les xarxes socials.

El Centre Cultural La Bòbila, la Biblioteca La Bòbila i l'editorial RBA convoquen la segona edició del Concurs de Microrelats de Gènere Negre de la Bòbila. A partir de les dotze de la nit del 31 d'octubre i fins al 15 de novembre es podran enviar relats de màxim 140 caràcters incloent el hashtag #relatsnegres a través de Facebook i Twitter.

Després del gran acolliment de la primera edició, amb més de 1000 relats presentats, el concurs arriba de nou amb algunes novetats: tots els relats de Twitter i Facebook s’han de penjar en el mur de la Bòbila (facebook.com/labobila) i totes les votacions es faran exclusivament en aquesta xarxa social. Finalment, es dóna cabuda a una nova manera de concursar a través del micro-videorelato. En aquesta nova modalitat es tracta de representar una petita història de gènere negre que no duri més de 60 segons.

BASES

1. Els participants hauran de ser majors de 18 anys i participar des del seu compte de Twitter o Facebook. Es considerarà autor el propietari del compte.

2. Els microrelats poden estar escrits en qualsevol llengua, i han de tenir una extensió màxima de 140 caràcters tant a Twitter com a Facebook, incloent l’etiqueta #relatsnegres.
Els micro-videorelats poden tenir una durada màxima de 60 segons i han de ser penjats a facebook.com/labobila, fent constar al text introductori que els acompanyi l’etiqueta #relatsnegres.
Tots aquells relats o videorelats que excedeixin aquesta extensió seran automàticament desqualificats.
Totes les obres sortiran publicades a facebook.com/labobila i les votacions es faran cliclant “Me gusta” en aquesta xarxa social.

3. Els microrelats hauran de ser obres originals i inèdites, i es podran presentar a partir de l’1 de novembre des de les 00.00h. fins el 15 de novembre de 2011 a les 23.59h, en GTM+1.

4. Es podran enviar tants relats com es vulgui, però només s’optarà a un premi per compte.

5. Hi haurà 3 guanyadors, un escollit pels lectors i un pel jurat, així com el premi al millor video-relat que serà escollit pel públic. Cadascun d’ells guanyarà un lot de llibres de gènere negre i policíac, que se li farà arribar a casa.
El jurat es reserva el dret d’atorgar algun altre premi especial si ho considera convenient.

6. El jurat es reunirà el 21 de novembre en el Centre Cultural la Bòbila i donarà a conèixer el veredicte el 28 de novembre.

7. Els organitzadors es reserven el dret de difondre els microrelats concursants en altres medis, sota la llicència Creative Commons (CC BY-NC-ND 3.0)

8. El jurat estarà format per un responsable de Foment de la Cultura, un responsable de Biblioteques de L’Hospitalet, el director del Centre Cultural la Bòbila, el director de la Biblioteca la Bòbila, un responsable del Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet i un membre del Club de Lectura de Novel·a Negra.

9. La participació en el concurs comporta l’acceptació d’aquestes bases.